Vragen of advies nodig? Bel ons op 0413 413 023 of mail naar help@premiummagic.nl

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

Vanishing inc heeft een tijd geleden een groep boekjes uitgebracht genaamd “Asthonishing essays”. De boekjes zijn essays die geschreven zijn door gerespecteerde goochelaars die op hun eigen manier meester zijn in het vak. Op het eerste punt ogen de boekjes wat duur. Ze zijn bijna 30 euro per stuk en in het algemeen lees je ze binnen een uur weg.

Dan wordt de vraag natuurlijk of die 30 euro het waar is voor één á twee uur lezen?

Evergreen van Steve Cohen geeft ons een beeld over het leven van een parlor goochelaar. Meneer Cohen heeft over de jaren de bestverkochte goochelshow in New York opgezet, een show die een begrip is.

De Show van meneer Cohen is voor meerdere jaren achter elkaar praktisch uitverkocht. De gasten worden ontvangen in een luxurieus hotel en door een model naar de privé lift gebracht die vervolgens leidt naar de suite waar meneer Cohen zijn show geeft.

In het boekje legt meneer Cohen uit hoe deze show is ontstaan, welke stappen hij heeft doorlopen en wat belangrijk is om zo’n show te laten werken.

Het boekje geeft ook nog eens een ode aan de Weense goochelaar Johan Nepomuk Hofzinser en andere beroemde goochelaars.

Dit boekje is zeker de 27,50 waard en geeft een mooi inzicht in het opzetten van een parlor show en schijnt het licht op een andere manier van goochelen.

-Rico Weeland