Vragen of advies nodig? Bel ons op 0413 413 023 of mail naar help@premiummagic.nl

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

Verslag lezing David Jonathan van 23-02-2021 bij The Premium Magic Store – Geschreven door Martijn van Berkel.
 
Afgelopen dinsdag was de eerste online lezing bij Premium Magic Store.
Premium Magic Store is onlangs verhuisd van Veghel naar een flink groter pand in Heeswijk-Dinther. Sven Vorstenbosch, de eigenaar, had daarom geregeld dat iedereen deze gratis online lezing van David Jonathan kon bijwonen. Mooi gebaar en daar maakte ik graag gebruik van! ?
David Jonathan woont in New York en is voor velen misschien nog een relatief onbekende goochelaar. Hij heeft in het verleden al meerdere effecten uitgebracht via o.a. Alakazam, Penguin Magic en Mark Mason, maar is vooral bekend geworden door zijn laatste effect Snaps dat enorm populair is.
 

Zoom

De lezing verliep via Zoom en de sfeer was al gelijk goed doordat we vooraf mooie beelden met muziek te zien kregen van de nieuwe winkel. Maar liefst 114 goochelaars uit Nederland en België namen deel aan deze lezing. Hele mooie opkomst!David had twee doelen gesteld voor zijn lezing. Enerzijds wilde hij graag de creativiteit stimuleren en anderzijds wilde hij ons ook inspireren met zijn effecten.Voor de pauze kwamen er een drietal effecten voorbij:• Fortunate, een getekende voorspelling op een kaartendoosje die overeen kwam met de kaart waar de toeschouwer was gestopt. Een zeer slimme en eenvoudige gimmick die veel lof kreeg via de chat.• Fortuity, een effect met een soort van Rainbow deck, maar dan wel met een fors aantal verbeteringen. Zo werd er gebruikt gemaakt van dobbelstenen, extra keuzes voor de toeschouwer en convincers.• Sovereign Sandwich, een eenvoudige maar zeer effectieve sandwich-routine

Creativity

 Hierna was het tijd voor een korte presentatie over creativiteit. Jonathan nam ons mee door zijn stappenplan van kennis opbouwen, puzzelen, kritische beoordeling en optreden.Jonathan had hier duidelijk goed over nagedacht en dit was dan ook een welkome aanvulling van zijn lezing.

Mentalisme

Na een korte pauze gingen we verder maar nu met mentalisme effecten.4 effecten passeerden de revue:• De Stroop-test. Hierbij worden er 8 kaarten getoond met de namen van kleuren, maar dan in een andere kleur gedrukt. Hoe snel kun je de namen opnoemen en hierna hoe snel kun je de kleuren opnoemen. Het ene blijkt een stuk lastiger te zijn dat het andere, wat er meteen voor zorgt dat dit een hele leuke presentatie in zich heeft. Uiteindelijk mag men een kaart kiezen en blijkt dat dit correct voorspeld is. Misschien wat lastig uit te leggen, ik weet wel dat deze gelijk mijn repertoire is ingegaan.• You Know (Uno): Een mentalisme effect met kaarten, waarbij de toeschouwer de kaarten schudt en je toch niet alleen de kleur, maar ook de som en de eerste drie kaarten juist hebt voorspeld. Heel eenvoudig te doen met elk UNO spel. Ja, mijn kinderen waren de volgende dag hun UNO spel kwijt ?• “Naamloos”: Een nog uit te brengen ESP effect van Nikolas Mavresis. Door slim gebruik te maken van Roughing stick en een nieuw principe levert dit een juiste voorspelling op en is het vooral heel erg clean.

Snaps

Het mooiste effect had David natuurlijk tot het einde bewaarde, dat was dus SNAPS.SNAPS zijn eigenlijk gemarkeerde fotokaarten, waarbij de figuren op de foto ook te zien kunnen zijn als een letter. Zie je één kaart dan valt het niet op, maar maak de toeschouwer erop attent en je kunt hiermee hele gave (woord)onthullingen doen. Een echte mindf*ck!Hij liet het effect zien aan de hand van een boekentest. Niet alleen kwam de fotokaart overeen met het gekozen woord. De andere kaarten spelden ook nog eens dit woord. Een dubbele kicker en iedereen zag meteen wat voor een schitterend effect dit is. Niet voor niets is het wereldwijd verkozen als beste effect van 2020.Als ik je één effect mag aanraden om te kopen, koop dan Snaps. (€ 44,50 bij Premium Magic). 

Special Guest: Andi Gladwin

Sven had vooraf al aangegeven als goochelwinkel net een stapje verder te willen gaan en had dan ook nog een special guest geregeld. Mijn verwachtingen waren niet al te hoog, maar die werden ruimschoots overtroffen toen dat ineens Andi Gladwin bleek te zijn!Andi schoof nog even een half uur aan en liet ons een praktische en overtuigende false shuffle zien én een three card monte. (beide uit zijn boek “The boy who cried magic”). Hierna had hij nog tijd voor een Q&A.Verder was er nog een primeur. Sven onthulde namelijk een filmpje van Vanishing Inc waarbij zijn nieuwe shuffle matjes werden onthuld. Net zoals de andere close-up matten ziet ook dit product er weer super gelikt uit.Na drie uur was dan een einde gekomen aan deze lezing. Erg de moeite waard. Mocht je het gemist hebben, zorg dan dat je er een volgende keer wel bij bent.

Gezelligheid

Wat ook nog leuk is om te vermelden is dat deze lezing ook nog een heuse after party kende met meerdere demo’s en ook Jonathan liet nog enkele ongepubliceerde effecten en andere mogelijkheden met SNAPS zien.Van alle online lezingen die ik tot dusver heb gezien behoorde deze toch wel zeker tot één van mijn favorieten.Premium Magic Store bedankt!

SNAPS – David Jonathan & Dan Harlan

The Boy Who Cried Magic – Andi Gladwin

Roughing Stick – Vanishing Inc

Dit artikel is geschreven door Martijn van Berkel.