Vragen of advies nodig? Bel ons op 0413 413 023 of mail naar help@premiummagic.nl

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

 • Wat gaat er toch veel Online tegenwoordig, en wat gaat dat toch goed!
  De prachtige online lezing van David Jonathan, aangeboden door The Premium Magic Store, was zo’n voorbeeld van een leuke en leerzame lezing.

Bijna 150 aanwezigen

De vriendelijke David heeft ons veel laten zien en veel geleerd en de ca. 150 aanwezigen hebben dan ook genoten.

 • Zijn kaart-effect Fourthnight is een aanrader. Wat een creatieve manier om te zorgen dat de voorspelling die je op het kaartdoosje schrijft ook altijd klopt. Dat je letterlijk kan voelen of de voorspelling goed zit dat laat zien dat deze truc uitontwikkeld is. Mooi!
 • Bij het kaart-effect Fortuity toon je een voorspel-envelloppe. Vervolgens laat je een toeschouwer met twee dobbelstenen gooien om eerst een achterkant van een kaart en vervolgens een voorkant (kleur en waarde) van een kaart te kiezen.
  Een duidelijke uitleg waarbij ik verbaasd had dat er zelfs automatisch van een dubbel een triple gemaakt kon worden. Voor de leken is deze uitleg vaag, maar heb je gekeken dan weet je waar ik het over heb.
 • Zijn kaart-effect Sovereign Sandwich laat een praktische en eenvoudige manier zien om een kaart te sandwichen waarbij de toeschouwer het pakje vaak zelf schud.
  Mooie convincers en een overtuigend en onmogelijke sandwich.

Bij dit laatste effect, maar ook bij sommige andere effecten blijkt online gewoon niet te werken.
Het mooie van de sandwich is dat de toeschouwers zelf veel schudden. Als de goochelaar dit vervolgens steeds zelf doet dan is het sterke magische punt van dit effect volledig verdwenen.
Magisch kwamen enkele effecten niet over maar als lecture om ervan te leren was online een belemmering. Gelukkig was de lecture voor goochelaars en die kunnen wel de potentie zien van zo’n prachtige effect.

Zelf aan de slag

De goochelaars die thuis zitten en tijd over hebben kunnen met deze lezing nog langere tijd vooruit want David was zo eerlijk om bij verschillende effecten te vermelden dat je ze ook zelf kon maken. Dat hij daarna zelfs zover ging dat hij een template op het scherm toont met de precieze manier waarop je ze moet maken dat vond ik bijzonder.

Dank voor je openheid David, dank voor deze kadootjes Premium Magic Store!

Creativity Crash Course

Na deze effecten krijgen we de “Creativity crash course creating magic”

Hij legt hierin 4 manieren uit om een effect te bedenken en uit te werken.
 
1. Method = Ik weet een methode waar ik iets mee wil doen.

 1. Concept = Ik bedenk dat iets op een bepaalde manier moet kunnen.
 2. Aanpassing = Ik ken een bekende truc maar verander er iets aan; ander plot, andere props, …
 3. Geluk = Soms ontdek je per ongeluk iets dat tot goocheleffect kan worden uitgewerkt.

  Met deze creatieve processen heeft hij een paar prachtige oplossingen voor acaan gemaakt en gepubliceerd in zijn eBook RudiMental.

Een van zijn spreuken:  Embrace failure!  =  Omarm mislukkingen!
Met de opmerking
“I gladly will take one night of failure for the next thousand nights to be perfect.”

De tweede helft van zijn effecten

 • De Stroop test. Hij verlaat de ‘gewone’ kaarttrucs en gebruikt nu bijzondere kaarten voor een mentaal effect. De strooptest is de test waarbij je gekleurde woorden uit moet uitspreken. Het eindigt met een wonderlijke onthulling van de kleur die de toeschouwer gekozen heeft.
 • Weer een kaarteffect, maar nu met ….   UNO kaarten!
  Een bijzonder effect met een bijzondere climax. Niet alleen blijkt in een voorspel- envelloppe de gekozen kleur te zitten, ook laat de voorspelling correct de voor iedereen onbekende nummers zien die gekozen zijn.
  Een prachtig effect in een creatief jasje: complimenten!
 • Zijn ESP effect The TMP principle (Take My Place) blijkt gebruik te maken van een nieuw magisch principe. Mooi bedacht en later dit jaar komt hiervan meer op de markt.
  Laat je verrassen 🙂
 • En dan, tot slot, toonde hij het effect dat recent veel lovende kritieken kreeg: SNAPS.
  De combinatie van een boektest en de PRACHTIGE vertoning van zijn voorspelling
  maken dit tot een onverwacht gedenkwaardig effect. Sterk punt is dat er bij dit effect heel veel publieks participatie is, iets wat wij als goochelaars allemaal wel willen.

Andi Gladwin

Na 2.5 uur was ik behoorlijk gaar, de slechts 5 minuten pauze was voor mij eigenlijk te kort.
Maar …. toen kwam Andi Gladwin, een van de oprichters van Vanishing Inc. en daarvoor ging ik toch weer even rechtop zitten.

Andi leerde ons 2 moves, de Undo Cut en de Undo shuffle twee manieren om de kaarten schijnbaar door elkaar te mixen maar waarbij er feitelijk niets aan de hele volgorde verandert.

De moeite waard voor iedereen die zijn deck op volgorde wil houden.
Hierbij gaf Andi wel nog de tip: Controleer alleen het aantal kaarten dat je echt moet controleren want het is niet altijd nodig het hele deck op volgorde te houden.

En daarmee werd deze avond afgesloten door de gastheren en gastvrouw van The Premium Magic Store; Marc en Sven en Danique. Een goede lezing die met ca. 150 gasten een groot succes genoemd mag worden.

Dank jullie wel heren en dame, een geslaagde avond!

Gerard du Buf
https://onlineenergizers.com