Vragen of advies nodig? Bel ons op 0413 413 023 of mail naar help@premiummagic.nl

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

Vandaag gaan wij het hebben over The Magic Way van Jaun Tamariz.

is Tamariz een Genie?

Dit is een boek die ik al een tijd op het oog had.

Ik had het boek echter nog nooit gelezen tot een paar weken geleden.

The Magic Way is een boek die ik er altijd interessant uit vond zien. Daarbuiten had iedereen het er altijd over dat Tamariz een genie is, dat hij de beste goochelaar op deze aarde is en dat als jij goochelen serieus neemt dat je dan naar Spanje moet gaan om te studeren met Tamariz.

Dat advies komt van goeie goochelaars die ik erg waardeer, zoals: Fritz Alkemade, Michael Weber en Max Maven. 

Toch dacht ik altijd “ja dat is wel mooi dat iedereen dat zo zegt, maar is dat wel echt zo?”.

Tot mijn verbazing is het enige wat ik kan zeggen na het lezen van de The Magic Way “Ja, Ja, Ja, Ja, Ja, Ja! Tamariz is een genie!” 

The Magic Way

The Magic Way legt je een systeem uit om wonderen te creëren en om mensen precies op een plek te krijgen waar ze de magie gaan waarderen voor het gevoel. Een plek waar ze stoppen met zoeken naar het geheim. Tamariz gebruikt namelijk het zoeken naar het geheim om mensen te laten stoppen met zoeken!

Buiten Tamariz zijn grandioze theorie, staat er een prachtige versie van The Oil and Water in het boek, en de beste versie die er bestaat van The Ambitious Card. Als je één van deze twee effecten gebuikt dan zou ik dit boek al kopen puur omdat Tamariz je laat zien hoe jij ze beter kan maken.

Buiten mooie effecten en geniale theorie is dit boek ook een masterclass over het voordragen van goochelen. Tijdens de uitleg van zijn trucs blijft Tamariz heel duidelijk nadruk leggen op de verschillende manier om het lichaam te gebruiken (zoals in the 5 points) en de verschillende manier van spanning bouwen en los te laten zodat je een entertainend en gevarieerd programma kan voordragen.

Dit boek is elke cent waard en ik heb er eigenlijk niet heel veel slechts over te zeggen, behalve dat de theorie soms een beetje chaotisch en warrig wordt uitgelegd. Maar dat maakt Tamariz dan weer goed door de praktische voorbeelden die in het boek staan (de trucs) waardoor alles ineens glas helder wordt. 

-Rico Weeland