Eugene Burger’s Final Secrets.

Final Secrets van Eugene Burger is een boek die voor mij kwam als een complete verassing.

Zowel het uitbrengen van het boek, maar nog meer het materiaal in het boek.

Ondanks dat Eugene een meester goochelaar is geweest waar ik altijd veel goede dingen over heb gehoord heb ik heel weinig van zijn werk gelezen. De enige aanrakingen met zijn werk waren voor mij Teaching Magic en Mastering the Art of Magic. Dat zijn twee boeken die ik geniaal vind, omdat Eugene zijn ideeën over goochelen je laten nadenken over de kunst op een andere manier. Ze zijn goed onderbouwd en je kan zien dat de ideeën niet zomaar uit de losse pols zijn geschud, hij leeft volgens zijn ideeën.

Toen ik Final Secrets begon te lezen vond ik exact dat terug in het boek. De Ideeën laten mij weer na denken over goochelen op een andere manier, helemaal omdat Eugene zijn stijl van goochelen verder weg ligt van de stijl van goochelen die ik normaal doe (Dai Vernon, Paul Lepaul, Michael Skinner, Darwin Ortiz) en dat verklaart misschien ook wel waarom ik het niet compleet eens ben met de effecten in het boek.

Er is een psychologische “stop trick” in het boek die Eugene het sterkste effect met kaarten ooit noemt, hier ben ik het compleet niet mee eens. Maar toch zijn er wel veel dingen te leren uit de presentatie en uit de gedachten gang achter het effect. Dit maakt het boek dan ook weer super waardevol voor mij. Juist omdat we dus kunnen leren hoe hij nadacht over de effecten en over de impact die het zou maken op zijn toeschouwers. Dit is dus een boek waar je meer leert dan alleen een simpel trucje, je leert nadenken over goochelen op een compleet nieuwe manier.

Mocht je voor volgend jaar of voor dit jaar nog één boek willen kopen dan raad ik dit boek zeker aan, juist omdat het een hele nieuwe deur tot de goochel wereld voor je gaat openen.

-Rico Weeland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses cookies to offer you a better browsing experience. By browsing this website, you agree to our use of cookies.