We staan in het Brabants Dagblad!

Sven Bosch timmert aan de weg vanuit zijn goochelwinkel in Veghel

VEGHEL/HEESWIJK-DINTHER – Sven van de Vorstenbosch is in zijn element in zijn goochelwinkel in Veghel. Hij voegt zich in een klein rijtje van goochelwinkels in Nederland. Voor zijn zelfgemaakte close-up pads ofwel goochelmatten, heeft hij wereldwijde belangstelling. 

Sven Bosch, zoals zijn artiestennaam is, komt uit Heeswijk-Dinther en is nog maar 23 jaar jong. Toch leeft hij al jaren van zijn optredens als goochelaar. Als klein jochie heeft Van de Vorstenbosch verschillende goocheldozen versleten. Toen hij in de puberteit kwam en uit ging, begon hij weer met zijn trucs. En hoewel het uitgaan is afgenomen, zijn de trucs gebleven. 

Thuis hebben we een meubelstof­feer­de­rij en daar kon ik veel uitprobe­ren. – Sven van de Vorstenbosch, goochelaar

Van de Vorstenbosch rondde de opleiding 3D Game-art aan het SintLucas af, maar bleef tijdens zijn studie ook optreden. ,,Voor allerlei bedrijfsfeesten. Ik ga dan als close-up goochelaar van tafel naar tafel en doe dicht bij de mensen trucs. Ik heb ook een concept ontwikkelt als biergoochelaar en houd bij bedrijven bierproeverijen mét magie. Bij beurzen stem ik trucs af op het product van de stand en lok mensen er naar toe”, legt Van de Vorstenbosch uit.

Goocheltrucs aanleren en verbeteren kost tijd, maar om overdag meer om handen te hebben, begint hij met het ontwikkelen van close-up pads. Dat zijn goochelmatten waarop goochelaars bijvoorbeeld kaarttrucs laten zien. ,,Ik dacht dat het goochelen uit de hand was gelopen, maar toen kwamen die pads. Ik ontwerp en maak ze zelf, het is handwerk. Thuis hebben we een meubelstoffeerderij en daar kon ik veel uitproberen. Bevriende goochelaars testten de pads uit en zo zijn ze verfijnd tot een volwaardig product. Ik ben daar blij mee en trots op.” 

In februari dit jaar presenteerden Van de Vorstenbosch en zijn vriendin Danique Boer allerlei verschillende goochelmatten op de  Blackpool Magic Convention, de grootste goochelbeurs ter wereld. Een groothandel neemt de matten van Van den Vorstenbosch op in het assortiment. 

Op YouTube verschijnt een video, opgenomen in de werkplaats van zijn vader, en daarna vliegen de goochelmatten de deur uit. ,,Goochelaars waar ik tegenop kijk, gebruiken ze nu. Wereldwijd. Ik zat op een gegeven moment wel vaker in de werkplaats dan ons pap en ging daarom op zoek naar een eigen werkplek. En toen zag ik de oproep ‘Win je winkel’ vanuit het Veghelse centrum.” 

Van de Vorstenbosch werkte zijn businessplan verder uit en presenteerde zich naar de eerste prijs. ,,Presenteren is wel mijn ding en ik kreeg de jury enthousiast. Nu hebben we een half jaar deze winkel gewonnen. Ik werk er één dag in de week aan de pads.”

In maart begon het opruimen en klussen in zijn winkel die de naam ‘The Premium Magic Store ’ draagt. Hij investeerde in meubilair en zo’n 700 producten met name trucs. ,,Het is leuk om trucs te laten zien of er over te vertellen. Klanten komen dadelijk vanuit heel Nederland, maar het is verrassend hoe geïnteresseerd Veghelaren zijn. Door het maken van de goochelmatten kan ik me breder neerzetten en is het niet alleen een goochelwinkel. De intentie is dat we hier blijven zitten.”

De goochelwinkel aan Molenwieken 44 is van woensdag tot en met zondag open. In september is het openingsfeest.

Geschreven door: Franka Willems 

Lees hier het officiële stuk: https://www.bd.nl/uden-veghel-e-o/sven-bosch-timmert-aan-de-weg-vanuit-zijn-goochelwinkel-in-veghel~a83da287/ 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.