Vragen of advies nodig? Bel ons op 0413 413 023 of mail naar help@premiummagic.nl

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

VEGHEL | Sven Bosch uit Heeswijk-Dinther is winnaar geworden van de Win-je-winkel wedstrijd. Zijn idee om een goochelwinkel te beginnen waarin hij goochelspullen, goocheltrucs en goochelworkshops gaat verkopen, werd door de jury als winnaar aangewezen. Sven krijgt een half jaar de beschikking over een winkelpand in het Veghelse centrum. Juryvoorzitter Dirk Lammers heeft verder nieuws voor de twee andere finalisten. “Zowel Petotje als Eigezwijns krijgen ook een pand om hun idee uit te werken”, belooft de centrummanager.

Sven glimt van oor tot oor. Als winnaar mag hij gratis een half jaar gebruik maken van een winkelpand (60m2) aan de Molenwieken (naast McFlex Servicepoint). Naast de winkelruimte biedt Rabobank de winnaar begeleiding aan. Stadskrant Veghel stelt een mediapakket beschikbaar ter waarde van 2.500 euro. De 22-jarige startende ondernemer kan zijn geluk niet op. “Ik wist dat mijn idee qua originaliteit eruit stak, maar dat was geen garantie voor winst. Het is namelijk niet de meest veilige keuze van de jury. Toen ik het te horen kreeg, was ik erg blij. Zonder deze actie was ik de winkel niet op zo’n korte termijn begonnen. Een half jaar geen huur betalen, geeft toch een mooie buffer”, legt Sven uit.

Coronavirus
In verband met het Coronavirus is de opening van eind april verzet naar juli. Een definitieve datum heeft Sven nog niet. Hij belooft wel dat het een spectaculaire opening wordt.Svens goochelleven begon al als kind. Hij versleet meerdere goocheldozen. Op de basisschool werd het wat minder, maar vanaf zijn veertiende pakte hij het goochelen weer op. “Op een gegeven moment ging ik op stap en dan was het wel vet als je een truc kon. Ik ben het steeds serieuzer gaan oppakken en als de biergoochelaar ben ik een graag geziene gast op bedrijfsfeesten en borrels.” En nu komt er dus een eigen winkel. Zijn winkel gaat Vorst & Bosch Premium Magicstore heten. Sven legt uit wat hij precies gaat doen. “Het wordt een goochelwinkel waar amateurs en professionals kunnen slagen. Ik verkoop onder andere goocheltrucs, goocheldvd’s en boeken en goochelmatten en tafels. Daarnaast voeg ik cadeauartikelen, denk aan puzzels, toe aan mijn assortiment.” De matten en tafels zijn Svens eigen creatie. Hij maakt ze allemaal zelf.

Nichemarkt
In Nederland zijn er twee vergelijkbare winkels. “In Heemskerk (Noord-Holland) en Velden (Limburg). Zij staan waarschijnlijk niet te springen dat er nieuwe goochelwinkel bijkomt. Het is een nichemarkt.” De klandizie moet uit heel Nederland komen. “Ik reed zelf ook één keer per twee weken naar Velden. De klanten komen straks van heinde en ver”, denkt de 22-jarige Sven.

‘Gastvrijheid en beleving’
Sven wil van zijn goochelwinkel een belevenis maken. “Tijdens mijn pitch zei ik dat ‘de koffie goed moet zijn’. Daarmee doel ik op gastvrijheid en beleving. Het wordt een winkel waar je lekker rond kan snuffelen. Wil je eerst een truc zien voordat je hem koopt. Geen probleem dan doe ik hem voor.”
Na zes maanden houdt het als het Sven ligt niet op. “De intentie is om door te gaan. Volgens mij kan Veghel dat ook wel gebruiken.”

Drie gedreven ondernemers
Centrummanager Dirk is content met de winnaar, maar spreekt eigenlijk van drie winnaars. “De jury was onder de indruk van de energie en het enthousiasme van alle finalisten. Het zou toch jammer zijn als de ideeën van de familie Berkvens en Anne verloren gaan? Ik beloof ze bij dezen dat we voor beide initiatieven een geschikte locatie gaan vinden.”
Met grote tevredenheid kijkt Dirk terug op de Win-je-winkel wedstrijd. “Het centrum krijgt er drie gedreven ondernemers bij. Mede dankzij de pandeigenaren is dit mogelijk gemaakt. Samen staan we sterk”, besluit de centrummanager.

 

Geschreven door: Kliknieuws/Stadskrant Veghel. za 21 mrt 2020, 10:15

Klik hier om het officiële stuk te lezen: https://www.kliknieuws.nl/regio/stadskrantveghel/centrum/163953/-veghel-centrum-krijgt-er-drie-gedreven-ondernemers-bij-