Vragen of advies nodig? Bel ons op 0413 413 023 of mail naar help@premiummagic.nl

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

Voor inspiratie kijken wij als goochelaars vaak naar andere goochelaars, of dit nou in een goochel-boek, op video of in persoon is, wij kijken altijd naar andere goochelaars “om inspiratie op te doen”. Echter, heb ik het met meerdere bekende goochelaars over hun bronnen van inspiratie gehad en vrijwel altijd halen zij hun inspiratie uit andere passies dan goochelen.

Zo haalt Michael Vincent zijn inspiratie uit fotografie, Shane Cobalt zijn Inspiratie uit koken en lezen, Jason Ladayne zijn inspiratie uit muziek en Fritz Alkemade zijn inspiratie uit van alles en nog wat.

Het punt is dat een andere hobby naast het goochelen nemen geen slecht idee is en dat de twee elkaar zelfs vaak be complimenteren.

In een eerder gesprek met Michael Vincents had ik het hier met hem over en hij zij dat het belangrijk is om andere hobby’s te hebben buiten het goochelen en dat je die soms juist meer moet doen omdat dit de voedgrond is voor het goochelen.

Ik ben het hier 100% met Michael mee eens, als wij kijken naar andere kunst vormen zoals schilderen, theater of muziek dan gebruiken al deze kunst vormen het leven als inspiratie.

De kunsten gebruiken hun eigen kunst om van te leren zodat ze later de inspiratie die ze opdoen zo goed en mooi mogelijk in hun eigen kunst kunnen gebruiken.

De meest andere kunst vormen kijken echter niet alleen maar naar hun eigen kunst als inspiratie, ik denk dat wij dit als goochelaars soms te veel doen.

Tuurlijk is goochelen een kunst waar wij veel kunnen leren op een discrete manier door het lezen van boeken, maar ik denk dat wij ook veel buiten het goochelen kunnen kijken, meer kunnen lezen en verschillende activiteiten kunnen ondernemen om een meer volledig en interessant mens te worden.

Als jij als persoon dieper wordt dan wordt jou goochelen dat ook.

Ik wil daarom iedereen aanmoedigen om ook buiten het goochelen dingen te leren en op deze manier een voller mens te worden.

-Rico Weeland