Vragen of advies nodig? Bel ons op 0413 413 023 of mail naar help@premiummagic.nl

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

Kan ik leren goochelen? Jazeker!

door | aug 25, 2022

bron foto: Getty Images/iStockphoto

Kan ik ook leren goochelen?

Wil je ook graag goochelaar worden maar weet je niet of dat goochelen moeilijk is of niet? Dan ben je hier op het juiste adres om het antwoord te ontdekken. In principe kan iedereen leren goochelen! Alleen, net als bij iedere andere hobby, moet je er wel wat tijd in stoppen voordat je erg goed bent. Vergelijk het maar eens met piano spelen: ook hier moet je wat tijd in stoppen voordat je je eerste liedjes kunt spelen. Wil je een echte componist worden net als Beethoven? Dan moet je er héél veel tijd in stoppen. En zo werkt het in principe ook bij goochelen!

Is goochelen moeilijk?

Goochelen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Er bestaan misschien wel honderden trucs die jij binnen een kwartiertje kunt uitvoeren en aan je ouders, klasgenoten/collega’s of familie kunt laten zien. Daar hoef je in principe niet veel voor te kunnen! Maar wil je écht een goede goochelaar worden (zoals een Hans Klok of Victor Mids) dan moet je wel lastigere trucjes gaan leren dan alleen goocheltrucs die iedereen kan!

Maar dat maakt het alleen maar leuk! Goochelen moet natuurlijk een hobby zijn voor je waar je veel plezier uit kunt halen. En als je iets bereikt waar je veel op geoefend hebt, dan haal je daar zeker plezier uit!

Begin bij de makkelijke trucs

Ons advies is om dus te beginnen bij de makkelijke trucs. Deze kun je bijvoorbeeld op YouTube.com vinden. Type maar eens in: easy magic tricks with explanation. Dan komen er honderden filmpjes waar je voor het eerst kennis kunt maken met een klein goocheltrucje. 

Wil je een trucje die niet iedereen kan? Ga dan opzoek naar een goocheltruc die werkt met een gimmick. Een gimmick is een voorwerp (bijvoorbeeld een kaartspel, munten of een kaart) dat speciaal  aangepast is zodat je er een bepaalde truc mee kunt uitvoeren. Gimmicks zijn handige en makkelijke hulpmiddelen die een truc mega goed maken. Jouw publiek weet namelijk helemaal niet dat een gimmick bestaat. En het mooiste? Een gimmick maakt het vaak super makkelijk voor de goochelaar om een goocheltruc te doen omdat de gimmick al het werk doet. Zo is goochelen dus erg makkelijk om te leren!

Iedereen kan leren goochelen! Begin bij de makkelijke trucs en ontwikkel je dan tot een echte professionele goochelaar!

En ga dan over naar de moeilijkere trucs

Heb je nu de smaak van het goochelen te pakken? Dan kun je overstappen naar goocheltrucs zonder gimmick. Nu stap je over op twee aspecten die wat oefening vergt: afleiding en vingervlugheid. Beheers je de eigenschappen afleiding en vingervlugheid, dan kun jij écht de gaafste trucs laten zien. En dit kan iedereen leren, je moet er alleen de tijd in willen stoppen. 

Wie weet word jij wel een echte master!

Wil jij de Beethoven van het goochelen worden? Of de nieuwe Hans Klok of Victor Mids van Nederland? Dan is onze gouden tip: oefenen, oefenen, oefenen! Ontdek welke kant van het goochelen jij leuk vind op te doen, en richt je daar op. Vind je kaarttrucs leuk? Of illusionisme? Of mentalisme of manipulatie?

Hiernaast is een voorbeeld van Manipulatie te zien, iets dat enorm veel inzet en tijd vergt. Maar kun je het eenmaal, dan heb je een waanzinnige act en ben je een echte master-goochelaar!