Vragen of advies nodig? Bel ons op 0413 413 023 of mail naar help@premiummagic.nl

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

Goocheltrucs leren! Je bent hier op het juiste adres.

Welke goocheltrucs zijn er?

Hallo! Ben je opzoek naar een coole goocheltruc om te leren? Of misschien wil je wel van goochelen je hobby of carriére maken? Het kan allemaal! Goochelen is een veelzijdige hobby die bestaat uit enorm veel onderdelen. Je kunt bijvoorbeeld fan zijn van mentalisme. Dit is binnen de goochelwereld de kracht om bijvoobeeld gedachten te lezen. Maar ook onder de categorie mentalisme zitten weer andere sub-categoriën, zoals bijvoorbeeld lepels buigen – net als Uri Geller – of bijvoorbeeld Shock Mentalisme. 

Dit zegt je misschien nog niet zo heel veel, en dat maakt ook helemaal niet uit! Wat we hier eigenlijk mee proberen te zeggen is dat er mega veel verschillende manieren van goochelen zijn en dat je dus enorm veel keuze hebt in wat je wel of niet leuk gaat vinden! Hoe kom je er achter welke soort trucs je leuk gaat vinden? Lees dan even verder!

Voordat je begint met oefenen.. eerst dit!

Je wilt natuurlijk maar al te graag beginnen met het leren van je eerste trucje. En er bestaat een hele grote kans dat dit een truc zal zijn die kaarten bevat. Als dit het geval is, heb ik alvast één grote tip voor je! En dit is echt een tip die echt op moet volgen om veel plezier in het goochelen te krijgen.

En die gouden tip is in één woord te beschrijven: Bicycle. Dit woord zegt je wellicht niet zo veel, maar dat maakt nog niet uit. We leggen het graag voor je uit. Alle goochelaars – zowel amateurs als de professionele goochelaars zoals Rob & Emiel of Hans Klok  goochelen met een bepaald type kaarten: de Bicycle kaarten. In Nederland kennen we voornamelijk Bridge-size kaarten. Dus als je in een normale winkel een pakje speelkaarten koopt, ontvang je meestal Bridge-size kaarten. Maar, deze kaarten zijn echt helemaal niet fijn om mee te goochelen! Ze hebben nare afmetingen én afwerkingen. 

Met Bicycle kaarten ontvang je Poker Size kaarten die een geweldige afwerking hebben waarmee het goochelen écht een stuk makkelijker wordt! Deze kaarten kosten slechts €3,25 en je hebt dan meteen dé perfecte kaarten om je goochelcarriére mee te beginnen! 

Je eerste goocheltrucs leren!

We hebben net al verteld dat er dus enorm veel verschillende soorten goocheltrucs en categorieën zijn. Maar hoe weet je dan welke goocheltrucs jij leuk zult vinden?

Daar hebben we een  heel simpel antwoord op: ga je interesses ontdekken op YouTube. Kijk bijvoorbeeld of dat je trucs met kaarten of munten leuk vind. En vind je het leuk om voor kinderen een trucje te doen of voor volwassenen? Wil je een truc waarvoor je veel moet gaan oefenen of juist en goocheltruc waar je weinig voor hoeft te leren? Zoals je al hoort: meer dan genoeg keuzes!

Hierboven staat een YouTube afspeellijst waarin honderden goocheltrucs in staan! Van de meeste goocheltrucs is een gave trailer gemaakt waarin ook uitgelegd wordt of het een makkelijke of moeilijke truc is.

Maar, let op! Dit zijn natuurlijk wel allemaal trucs die je uiteindelijk moet kopen. Goocheltrucs worden bedacht door goochelaars, die brengen het uit zodat andere goochelaars het effect ook kunnen leren. 

Wil je je eerste trucje leren? Zoek dan op Youtube wat trucjes op die uitgelegd worden. Meestal zijn dit vrij simpele goocheltrucs die prima te doen zijn. Als je dan een beetje in de gaten krijgt welk type goocheltrucs je leuk vindt, dan kun je verder leren! 

En dan kun je écht aan de slag!

Nu weet je ongeveer wat je leuk vind! En nu kan het echte werk beginnen! Je kunt nu op bezoek bij een goochelwinkel! Je kunt bijvoorbeels langskomen bij ons: The Premium Magic Store. Wij hebben honderden goocheltrucs op voorraad en als jij aangeeft welke goocheltrucjes je al een beetje leuk vind, dan kunnen wij je adviseren met welke trucs daarna goed voor jou zijn. Goocheltrucs hoeven ook helemaal niet duur te zijn! We hebben al mega gave goocheltrucs om te leren vanaf 10 euro. En dit zijn trucs waarmee je jouw collega, vriend, klasgenoot of familie helemaal voor de gek kunt houden! 

Je kunt altijd ons bezoeken in onze fysieke winkel!