Vragen of advies nodig? Bel ons op 0413 413 023 of mail naar help@premiummagic.nl

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

Drawing Room Deceptions van Guy Hollingworth is één van de meest interessante goochel boeken die ik ooit heb gelezen.

Veel mensen hebben het er vaak over dat “stand-up card magic” van Robberto Giobi de bijbel is voor het kaart goochelen in een parlor situatie, maar dat kan niet verder weg zijn van de waarheid. Het boek van meneer Hollingworth is een juweel als het gaat over goochelen met kaarten op het podium.

Meneer Hollingworth pakt een routine zoals twisting the aces van Dai Vernon en laat eerst zijn versie hiervan zien in een close-up situatie, dan vervolgens neemt hij dezelfde routine en legt hij zijn denkproces uit over hoe de routine niet zichtbaar is op een podium en hoe we die problemen kunnen oplossen. Dit is dus een perfect boek om te leren begrijpen je een routine kan veranderen van een close-up naar een parlor effect, dit zijn technieken die ik nog steeds toepas, zo heb ik laats mijn versie van de biddle trick omgezet tot een podium effect.

Verder is er in dit boek veel te vinden voor iedereen die uitgedaagd wil worden in het kaart goochelen, het is een legendarisch boek voor een reden. Er zijn veel nieuwe technieken en revolutionaire concepten te vinden in dit boek. Zo beschrijft meneer Hollingworth zijn manier van een paperclip gebruiken als een “utility tool” er staan meerdere routines in het boek beschreven waar hij kaarten laat verdwijnen en onder controle houdt puur door middel van een paperclip.

Dit is een boek als je houdt van geniale ideeën, nieuwe concepten, gambling routines, routines met kaarten op een tafel, routines met kaarten op het podium/parlor en voor close-up routines die “workers” zijn.

Als je toe bent aan een nieuwe uitdaging en jij je fantasie wilt laten losgaan dan is dit een boek voor jou!

-Rico Weeland