Vragen of advies nodig? Bel ons op 0413 413 023 of mail naar help@premiummagic.nl

NederlandsEnglishFrançaisDeutsch

The Blackpool Magic Convention 2022 (hierna simpel genoemd: Blackpool) komt eraan! En nu we in de Coronatijden zitten, kan het allemaal net iets anders gaan dan voorgaande jaren. Zoals de meesten weten, is Blackpool 2021 door de coronamaatregelen destijds niet doorgegaan. Daarom moeten we van Blackpool 2022 een des te groter feestje maken! In dit artikel alle punten waar je rekening mee dient te houden wanneer je naar Blackpool 2022 gaat.

Disclaimer

Deze tekst is een richtlijn en kan afwijken van de huidige regels. Houd rekening dat op ieder moment de Britse óf Nederlandse overheid de regels kan veranderen, versterken of versoepelen. Deze tekst is een samenvatting van pagina’s lange teksten doorspitten, en het is dus mogelijk dat niet alle benodigde informatie benoemd wordt (regels incompleet zijn). Je bent zelf vrij om deze informatie te gebruiken of niet. The Premium Magic Store is op geen enkele manier verantwoordelijk te stellen wanneer je dit artikel als richtlijn gaat gebruiken. 

Voel je vooral vrij om missende informatie hieronder in de reacties te delen! Zo hebben alle lezers er baat bij!

Engeland: hoe staat het er nu voor?

Op dit moment (28-01-2022) valt Engeland (U.K.) onder code oranje, wat inhoudt: alleen noodzakelijk reizen wordt aangeraden. Of dat je Blackpool 2022 noodzakelijk vindt of niet, is aan jou om dat te bepalen. Besluit je naar Engeland te willen terwijl het land code oranje heeft, dan komen daar natuurlijk wel een aantal regels bij kijken waar je je aan dient te houden. Hieronder een korte samenvatting van alles wat je moet regelen. 

Gevaccineerd v.s. niet-gevaccineerd

Er zit nogal een groot verschil in de regels wanneer je wel of niet gevaccineerd bent. Gevaccineerd betekent voor de U.K. dat je een volledige vaccinatie hebt ontvangen (meestal twee vaccinaties, met uitzondering van bijv. Janssen). De Boosterprik wordt nog NIET meegerekend voor een volledige vaccinatie. In andere woorden: heb je twee* vaccinaties gehad maar nog geen booster? dan ben je alsnog volledig gevaccineerd volgens de Britse overheid. Heb je al wel de Booster gekregen? Ook dan val je natuurlijk onder volledig gevaccineerd. Lees meer over volledig gevaccineerd zijn hier.

Bekijk hier of jouw vaccinatie geldig is in de U.K.

*m.u.v. bijv. Janssen waar één vaccinatie voldoende is. 

Ik ben NIET gevaccineerd.

Ben je niet gevaccineerd? Dan zal ik eerlijk zijn: dan zitten er best wat haken en ogen aan om Engeland binnen te komen! Wil je je nog laten vaccineren? Houd er dan rekening mee dat je maximaal 14 dagen vóór vertrek je laatste vaccinatie laat zetten. Pas na 14 dagen is de vaccinatie geldig. 

Wil je ongevaccineerd naar het Verenigd Koninkrijk? Houd dan rekening met de volgende regels:

 • U moet verplicht 10 dagen in quarantaine na aankomst in het Verenigd Koninkrijk.
 • U moet wel verplicht testen voor vertrek naar het Verenigd Koninkrijk. De test moet maximaal 48 uur voor vertrek zijn afgenomen.
 • U moet ook voor aankomst in het Verenigd Koninkrijk boekingen voor een PCR-test op dag 2 en op dag 8 na aankomst gemaakt hebben. (lees hierover meer hieronder..
 • De verplichte quarantaine kan ingekort worden via de ‘Test to Release’ tot 5 dagen. Als u zich niet aan de thuisquarantaine houdt, kan de Britse overheid u een boete geven tot GBP 1.000,-.
 • Bekijk de volledige regels hier.

PCR TEST DAG 2 EN 8
Als niet-gevaccineerde moet je rekening houden met een PCR test op dag 2 en 8. Dit moet je al geboekt heben vóór vertrek! Dat klinkt misschien wat ingewikkeld, maar dat is het niet. Het is namelijk toegestaan dat het een zelftest is! Hoe gaat dit dan in zijn werking? Ga naar deze website: (https://www.find-travel-test-provider.service.gov.uk/test-location) , boek een zelftest en laat deze bezorgen bij het hotel waar je overnacht in Blackpool. Kosten zijn vanaf GBP 14.00 (ook al geeft hij vanaf 5.69 aan).
Het bewijs van deze test-boekingen heb je nodig om je Passenger Form in te vullen (meer over dit verder naar onder).

Ik ben WEL gevaccineerd.

Ben je wel volledig gevaccineerd (let dus op de voorwaarden van volledig gevaccineerd zijn), dan zijn er een hoop minder regels. Zo hoef je jezelf niet te laten testen vóór vertrek en hoef je bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk ook niet in quarantaine. De PCR test op dag 2 is ook afgeschaft! Het enige waar je rekening mee hoeft te houden is een Passenger Locator Form!

Nog
zo lang
wachten

00Years3Weeks5Days23Hours58Minutes

Vergeet je passenger locator form niet!

Voordat je überhaupt het Verenigd Koninkrijk in mag, moet je eerst een Passenger Locator Form invullen. Dat kan hier (scroll naar beneden tot je START NOW ziet). Hulp bij het invullen van dit formulier kan je hier (Nederlandstalig) vinden.  

Het invullen van een Passenger Locator Form kan maximaal 48 uur voor aankomst in de U.K. Wil je de form invullen, dan moet je dus al een ‘afspraak’ hebben staan voor een zelftest! 

Om het formulier in te vullen, heeft u nodig:

 • uw emailadres – u zult het nodig hebben om op uw formulier in te loggen en om uw QR-code te ontvangen
 • uw telefoonnummer – we moeten in staat zijn om u op dit nummer in het VK te bereiken
 • uw paspoortgegevens of het reisdocument dat u gebruikt als u bij de grens van het VK aankomt – u moet bij uw aankomst en bij uw vertrek hetzelfde reisdocument gebruiken
 • uw reisgegevens, inclusief tijden en data
 • het adres van waar u in het VK zult verblijven (indien van toepassing)
 • de boekingsreferentienummers voor alle COVID-19-testen die u na aankomst in het VK moet laten afnemen
 • het factuurnummer van de boeking van uw quarantainehotel, indien van toepassing

Wat heb ik nog meer nodig?

Wanneer je aan bovenstaande voldoet, dan zou je zonder problemen het Verenigd Koninkrijk binnen kunnen komen. Natuurlijk moet je niet door alle corona-gekte de dagelijkse benodigdheden vergeten: 

 • Als u naar het Verenigd Koninkrijk reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Uw paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor het Verenigd Koninkrijk heeft u geen visum nodig voor een verblijf korter dan 90 dagen.
 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. 
 • En vergeet natuurlijk je (internationale) QR code niet mee te nemen (op telefoon of geprinte versie).

Terug naar Nederland

Natuurlijk wil je na een weekendje Blackpool ook weer graag naar Nederland kunnen reizen. Hoe zit dat precies?

Doe een test hier om erachter te komen aan welke eisen je moet voldoen om Nederland weer binnen te komen. 

Wij hebben de test voor onszelf ingevuld, en toen kwam het volgende eruit (zie afbeelding). Vooralsnog is het dus wel verplicht om nog een test te doen voordat je vertrekt uit Engeland. Maar zoals eerder al benoemd, kunnen de regels nog verstrekt, versoepelt en verandert worden. Het kan geen kwaad om de test in de gaten te houden om te kijken of de regels veranderen. 

Is een coronatest tegen die tijd nog steeds verplicht? Doe dan op tijd research naar waar je test een kunt laten doen. 

Belangrijke aanvulling:

Omdat Engeland als zeer hoogrisicogebied wordt gezien is het tot op heden nog wél verplicht om in Nederland bij terugkomst in quarantaine te gaan. Hiervoor moet je vooraf ook een quarantaineverklaring in te vullen.Je moet bij thuiskomst dus nog wél 5-10 dagen in thuis quarantaine. Houd hier rekening mee bij het plannen van optredens of als je bijvoorbeeld een goochelwinkel moet runnen ?Ook niet onbelangrijk, houd altijd rekening met het risico dat je in Engeland positief wordt getest en dan 5-10 dagen extra in Engelang in quarantaine moet.De kans is misschien klein, maar het zal je maar gebeuren. Het lijkt wellicht een open deur, maar neem vooraf thuis even een zelftest om teleurstelling in Engeland te voorkomen!

Heb jij nog toevoegingen?

Heb jij naar aanleiding van dit artikel nog aanvullingen die je graag met ons en onze lezers wilt delen? Dan kun je die natuurlijk plaatsen onder bij de reacties. 

Graag wel alleen officiële en betrouwbare bronnen gebruiken. Het laatste wat we willen doen is onduidelijkheid creëren! 

We willen voor iedereen de reis naar Blackpool en alle bijkomende voorbereidingen zo makkelijk mogelijk maken.

En ga je naar Blackpool..? Kom dan vooral even gedag zeggen bij onze stand van Vorst&Bosch.